Bağlar Belediyesi Rüşvet davasında 1 tahliye

Bağlar Belediyesi Rüşvet davasında 1 tahliye
Bağlar Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Beyoğlu, rüşvet davasıyla ilgili bugün görülen ilk duruşmada ifade verdi.

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER- Bağlar Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Beyoğlu, rüşvet davasıyla ilgili bugün görülen ilk duruşmada ifade verdi. Duruşma sonrası Sıddık Aycıl tahliye edilirken, Fırat Kılıç'ın tutukluluk halinin devamına, eski başkan Hüseyin Beyoğlu hakkındaki yurt dışı yasağının devamına karar verildi

Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Beyoğlu, tutuklu yardımcısı Sıddık Aycıl ve İmar Müdürlüğü çalışanı Fırat Kılıç'a açılan rüşvet davasının ilk duruşması bugün Diyarbakır Adliyesi'ndeki 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Bağlar Belediyesi eski Başkanı ve 2 diğer sanık ilk kez mahkemede ifade verdi.

Duruşma sonrası bir tahliye

Haklarında 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü. Tutuklu sanıklar Sıddık Aycıl ve Fırat Kılıç ile Bağlar Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Beyoğlu 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde hazır bulundu. Sanıkların alınan ifadesi sonrası kısa bir ara veren mahkeme heyeti, duruşma ile ilgili kararını, basına kapalı bir şekilde verdi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Sıddık Aycıl'ın tahlisine, tutuklu sanık Fırat Kılıç'ın tutukluluk halinin devamına ve Hüseyin Beyoğlu hakkındaki yurt dışı yasağının devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Beyoğlu hakkındaki yurt dışı yasağı kalkmadı

Duruşma sonrası konuşan Bağlar Belediyesi eski başkanı Hüseyin Beyoğlu, bugün haber sitelerinde gözaltına alındığına yönelik haberleri yalanlayarak, "Mersin'de gözaltına alınarak Diyarbakır'a mahkemeye çıkarıldığım şeklindeki haberler gerçek değil. Diyarbakır'daydım ve prosedür gereği mahkemeye gelerek ifademizi verdik. Yüce Türk Adaletine olan güvenimiz sonsuzdur. Yargı süreci devam ettiği için şimdilik fazla konuşmak istemiyorum. Zaman içerisinde çok daha ayrıntılı açıklamalarımız olacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum